• E-mail:office@certinspect.ro

  • Telefon:+40 722 105 099

  • Str. Zambilelor 96
    Etaj 1, Sector 2, Bucuresti

Evenimente

Rolul unui sistem anti-mita

Rolul unui sistem de management anti-mita, bazat pe standardul ISO 37001, este de a preveni, detecta si gestiona eventualele cazuri de dare-luare de mita in cadrul organizatiilor de stat si/sau private.

Standardul se adreseaza in mod special institutiilor si organizatiilor expuse acestor riscuri, cat si furnizorilor acestora si impune implementarea unor procese, proceduri, structuri organizationale precum: politica anti-mita, desemnare responsabil pentru sistemul de management anti-mita, procese de raportare si investigare, masuri pentru verificarea tranzactiilor financiare si non-financiare.

O atentie deosebita se acorda in ISO 37001 tipurilor de furnizori si parteneri de afaceri cu care organizatia deruleaza relatii de afaceri, pentru a scadea pe cat posibil riscurile de dare-luare de mita, care ar putea implica raspunderea juridica si contractuala a organizatiei si reprezentantilor acesteia.

Certificarea sistemului de management anti-mita demonstreaza faptul ca organizatia si-a implementat masuri de prevenire a cazurilor de dare-luare de mita, masuri de control si raportare specifice.


Comments

Lasă un comentariu